blå linje
 

Det begyndte med et projekt...

I dag leverer vi væsenlige historier, fra nær og fjern. Fra det høje nord, til historier der tager dig dybt ind i regnskovene. Fælles for vores podcast's og artikler er, at de er væsenlige. At de skaber perspektiv, og giver dig muligheder for, at tage stilling. Gøre noget. Lære noget.

Det begyndte dog med, at vi lavede et projekt, hvor vi tog ud og dækkede foredrag. Resultatet blev altid en podcast, som fx var et fuldt foredrag i fuld længde, en anden podcast, som var et radiomagasin, der brugte de nyeste storytellingsmetoder.


Begyndelsen så sådan her ud:

(Pressemeddelelsen fra den gang)"Sammenslutningen for de lokale ikke kommercielle radioer og tv-stationer, slrtv.dk, står i spidsen på et nyt projekt.

Det er Dansk Folkeoplysningens Samråd, DFS, der har sagt ja til at støtte projektet økonomisk.

Projektideen tager netop udgangspunkt i medlemmer, der alle har det til fælles, at de afholder arrangementer der skal oplyse deltagerne.

Hvorfor er det vigtigt med den slags arrangementer

Ud over at viden og debat altid er en god ting i et demokratisk samfund, så giver vi ordet til DFS der på deres hjemmeside forklarer:
DFS har 35 landsdækkende organisationer som medlemmer. De har hver en række folkeoplysende skoler eller foreninger som medlemmer.

En stor del af Danmarks befolkning deltager i vores medlemsorganisationers kurser og aktiviteter og indgår på den måde i et aktivt medborgerskab. Mange lægger også et frivilligt stykke arbejde i folkeoplysningen. Denne deltagelse udgør en af demokratiets vigtige søjler. Som repræsentant for dette er DFS en vigtig stemme for civilsamfundet. (læs mere her)

Det er det mål vi har taget til os.

Hvad går det hele ud på?

Over hele landet bliver der hele tiden afholdt arrangementer der har det til fælles, at de hører under folkeoplysningen. Men dels er det ikke alle der kan afsætte tid til det enkelte arrangement, og dels er det jo ikke sikkert at det bliver afholdt lige i nabolaget.

Derfor drager vi landet rundt og optager arrangementerne, så du sidenhen kan høre dem. Der hvor det passer dig, og på det tidspunkt der er bedst for dig.

Arrangementerne er ofte meget lange, og det er jo desværre heller ikke sikkert at du har tid til at lytte til fx et helt foredrag. Derfor laver vi, udover det et langt podcast, også en kortere journalistisk udgave af arrangementet.

Men ikke bare det. Medlemmerne af slrtv, altså de ikke kommercielle radioer, får tilbudt podcast'ene gratis. Ideen er, at de så sender de her arrangementer. Så hvis du tuner ind på den nærmeste ikke kommercielle radio (på dansk =reklamefrie radioer), er det ret sandsynligt at du også vil kunne høre foredragene, arrangementer og debatterne vi tager ud og dækker.
Du finder lsiten over medlemsradioerne her, hvor du finder et interaktivt kort.

Folkeoplysning som podcast

Vi vil løbende dække arrangementer. Du vil kunne finde dem her på siden.

Du kan også følge os på Facebook
Hvert arrangement vil blive optaget i sin fulde længde. Dog klipper vi pauser mm fra. Derudover vil vi lavet et journalistisk magasin. Det betyder altså, at et hvert arrangement medfører:

  • En lang podcast (udgives først)
  • Et kortere magasin"
Folkeoplysning, foredrag som podcast

På hjemmesidens forside vil du altså kunne hente lyden, også kaldet podcast, direkte ned på din computer. Du vil også kunne læse korte artikler om arrangementerne. Hvis du bruger soundcloud, facebook eller et apple afspiller, så finder du det du har brug for på vores "diskuter og sociale medie"-side, eller klik her
Men hvem producerer egentlig det her?

Det tekniske står slrtv's medlem Radio Mælkebøtten for.
Radioen har i mange år produceret indslag og hele udsendelsesrækker til alt fra små lokalradioer til store internationale radioer, som fx Deutsche Welle og BBC. Se referencelisten her Det journalistiske, som radioudsendelserne og podcast, står freelance-journalist Jan Simmen fra Freelance-Danmark.dk for. Du kan læse mere om ham på hans linkedIn profil, ved at trykke her


2018 er slut: Hvordan gik projektet så?

Os der har produceret indslagene er ikke i tvivl om, at det her har været en stor succes.
Det viser de to rapporter der er lavet om projektet også tydeligt.
Ideen med at knytte alle de kendte platforme sammen ser ud til at være god.
Du kan læse de to rapporter her:
Hent den kortere rapport "DEN ELEKTRONISKE FOLKEOPLYSNING -Fra analog til digital og tilbage igen" hent rapporten her
Hent slutrapporten "DEN ELEKTRONISKE FOLKEOPLYSNING- mange bække små giver stor å Hent rapporten herblå linje